Metsämörritoiminta alkaa Pörriäisenpesässä

Syksystä 2018 Pörriäisenpesässä alkaa Metsämörritoiminta koulutetun ohjaajan johdolla. Ensimmäisen Metsämörriretken teemmekin jo seuraavana perjantaina, kun avaamme metsäportin ja astumme sisään Mörrin valtakuntaan.

Metsämörritoiminta on lasten luontokasvatusta, josta lapsi oppii leikin, havainnoinnin ja tutkimisen avulla kunnioittamaan monimuotoista luontoamme, sekä kehittyy taitavana liikkujana ja oppii samalla jokamiehenoikeuksia.

Metsämörriretkillä olennaista ovat laulut, lorut, omat varusteet eväineen, sekä jännittävä Metsämörri… Hetkinen, mikä ihmeen Metsämörri? Joskus vihreisiin pukeutuva ystävämme saattaa olla hieman vekkulilla päällä ja heitellä vaikka kävyillä. Kenties hän joku kerta uskaltaa jopa  näyttäytyä lapsille…

Metsäretkille otamme välillä tutkimusvälineitä mukaan. Näitä ovat esimerkiksi luupit, jotka saavat männyn rungon näyttämään luolastolta, tai sammaleen vihreältä tähdeltä.

Leikkikaluina käytämme luonnon omia välineitä, ja retkiä järjestämme niin sateella kuin pakkasella. Tästä syystä on hyvä huolehtia lasten riittävästä ja säänmukaisesta vartustuksesta, sillä Metsämörriretken kesto on yleensä kaksi tuntia.